Изследвания в Германия и Италия твърдят, че футболисти и другите

...
Изследвания в Германия и Италия твърдят, че футболисти и другите
Коментари Харесай

Професионалните спортисти били особено застрашени от коронавирусна инфекция

Изследвания в Германия и Италия настояват, че футболисти и другите професионални спортисти са изправени пред необикновен риск коронавирусната зараза да болести дробовете им, повдигайки огромни въпроси по отношение на опитите за рестартиране на професионалния футбол.
Изследването, създадено от италиански имунолози и белодробни експерти, основани в институти в Берлин, Рим и Верона, допуска, че заради усилените извършения елитните спортисти са по-склонни да вдишват вирусни частици и да ги насочват към долните елементи на белия дроб.

COVID-19, болестта, причиняващо ковид, може да аргументи увреждане на белите дробове и затруднения като пневмония и в тежки случаи - синдром на изострен респираторен дистрес (ARDS).

В проучването се допуска, че спортистите, които са без признаци на болестта, биха могли да влошат положението си, като заразят дробовете си по време на интензивно натоварване.

Футболът е спрял във всички огромни шампионати в Европа и към момента не се възобновява. УЕФА дефинира период до 25 май за лигите, които да показват проектите си за рестартиране.

Лигите, ръководещите органи и клубове обаче обявиха, че ще се завърнат на терена единствено когато играта е безвредна и че ще вземат под внимание медицинските препоръки.

В своя документ: " Първият, изчерпателен имунологичен модел на COVID-19 ", Паоло Матрикарди, Роберто Дал Негро и Роберто Нисини повдигат въпроси по отношение на сигурността на играта, до момента в който вирусът остава на независимост.

" Моделът на дишане по време на натоварващо упражнение се трансформира фрапантно от голямо увеличение на вентилацията (т.е. вдишвания и издишвания размер на въздуха) и по-специално на алвеоларната вентилация ", декларират създателите на проучването.
" Професионалните спортисти (са) изключително изложени (много повече от хората от нормално население) заради честото им упражняване на рискови и продължителни извършения ", считат експертите.
Те декларират, че " идеалните бели дробове " на спортистите, въпреки и потребни в естествени условия, доста благоприятстват дълбокото поемане на инфекциозни причинители.

Тежък изострен респираторен синдром Коронавирус-2 (SARS-CoV-2) е името, обещано на новия ковид през 2019 година. COVID-19 е името, обещано на болестта, обвързвано с вируса.

" Не инцидентно огромна част от професионалните футболисти се оплакаха от появяването на тресчица, суха кашлица и неразположение (и зной в някои случаи) незабавно след или няколко часа след последния им формален мач ", означават създателите на проучването.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР