Изследвания сочат, че близо 40% от хората между 25- и

...
Изследвания сочат, че близо 40% от хората между 25- и
Коментари Харесай

Две рецепти за добър сън

Изследвания сочат, че близо 40% от хората сред 25- и 55-годишна възраст страдат от бодърствуване най-малко две вечери в седмицата. Специалистите предлагат ограничение на напрежението, вечеря не по-късно от 19 часа и редица други извършения. Медикаментозното лекуване на казуса е финален вид, като в идващите редове ще намерите три предписания от националната медицина, които обезпечено ще ви оказват помощ да се справите с безсънието.

1. Ябълков оцет и мед

Комбинацията от ябълков оцет и мед е средство, богато на група аминокиселини, които оказват помощ за битката с безпокойството, което пречи на съня. Консумирането на това лекарство благоприятства производството на серотонин и мелатонин, две мозъчни химични субстанции, които дефинират регулирането на циклите на съня.

Съставки:
2 супени лъжици ябълков оцет (20 мл)
1 супена лъжица мед (25 г)
1 чаша вода (250 мл)

Приготвяне и консумация: Смесете оцета и меда в чашата с топла вода и изпийте половин час преди лягане. Пийте всяка нощ, до момента в който решите проблемите със съня си.

2. Бананови кори

Чаят от бананови кори съдържа високи равнища на триптофан, вещество, което оказва помощ за повишение на равнищата на мелатонин в организма. Неговото седативно и противовъзпалително деяние спомага за облекчение на напрежението и умората, два фактора, свързани със съня.

Съставки:
Бананова кора
1 чаша вода (250 мл)
половин чаена лъжичка канела (2 г)

Приготвяне и консумация: Добавете банановата кора към чаша вода и оставете да ври 5 минути на слаб огън. След като минат 5-те минути, прибавете канелата и оставете сместа да престои още 15 минути. Когато доближи температура, подобаваща за консумация, го прецедете и изпийте преди заспиване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР