Изследвания, ръководени от ректора на турския университет „Тургут Йозал” д-р

...
Изследвания, ръководени от ректора на турския университет „Тургут Йозал” д-р
Коментари Харесай

Кайсиевите ядки помагат в борбата с рака

Изследвания, ръководени от ректора на турския университет „ Тургут Йозал” доктор Айсун Бей Карабулут, сочат, че кайсиевите ядки могат да оказват помощ при лекуването на някои болести, в това число рак, съобщи БГНЕС.
Според изследването горчивите кайсиеви ядки съдържат субстанции, унищожаващи раковите кафези, като в същото време оказват помощ за възобновяване на здравите. Това дава вяра на милиони пациенти, диагностицирани с рак по целия свят.
Университетът е стартирал проучванията преди няколко години. Карабулут съобщи, че са почнали производството на хранителни добавки с пробиотичен дестилат от кайсия, наименуван "Кайзир”. Патентът е публикуван от Турския патентен институт.
Карабулут съобщи, че по време на индустриалния развой ядките минават през детоксикация.
"По време на производството ние подсигуряваме, че резервираме дейните антиоксиданти, които са потребни за здравето, и ще се отървем от цианида в горчивите кайсиеви ядки. Този артикул би бил потребен и за попречване на рака ", споделя той, като прибавя, че новият артикул потвърдено оказва помощ за понижаване на напрежението.
Лекарите от турския университет създават и други артикули от кайсиеви ядки като да вземем за пример козметика за битка със стареенето на кожата. Приходите от научните им разработки и патенти ще бъдат предопределени за стипендии на техните студенти.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР