Изследвания на израелски учени доказаха ползата от физическите упражнения във

...
Изследвания на израелски учени доказаха ползата от физическите упражнения във
Коментари Харесай

Физическата активност вечер увеличава работоспособността

Изследвания на израелски учени потвърдиха изгодата от физическите извършения във вечерните часове, оповестяват уеб сайтът MedicalXpress.

Специалисти под управлението на Гад Ашер от института "Вайцман " са проучили в опити с мишки взаимовръзката сред равнището на продуктивността и интервалите от денонощието. Гризачите били сложени върху бягащи пътечки в друго време от денонощието и работоспособността им била оценена при по-голяма или по-малка активност на физическите извършения.

Оказало се, че общата продуктивност у мишките е с към 50 % по-голяма във вечерните часове заради отделянето на метаболити 5-аминоимидазол-4-карбоксамид-рибонуклеотид, които въздействат върху производството на сила и изгарянето на мазнини.

Освен това учените направили аналогично проучване, което обхванало 12 души. Било открито, че при осъществяване на физически извършения във вечерните часове хората гълтам по-малко О2, а това е индикатор за по-висока успеваемост на тренировките.

Специалистите въпреки всичко означават, че е допустимо резултатите да са разнообразни за обособените човеци и че е мъчно да се вършат еднопосочни изводи въз основа на опити с гризачи.

Миналия месец учени от университета на Колорадо в Боулдър установяваха, че сънят през почивните дни не може да компенсира недоспиването през работните дни в седмицата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР