Изследвания на израелски учени доказаха ползата от физическите упражнения във

...
Изследвания на израелски учени доказаха ползата от физическите упражнения във
Коментари Харесай

Искате да сте по-работоспособни? Спортувайте вечер

Изследвания на израелски учени потвърдиха изгодата от физическите извършения във вечерните часове , оповестяват уеб сайтът MedicalXpress и Българска телеграфна агенция.

Специалисти под управлението на Гад Ашер от института " Вайцман " са проучили в опити с мишки взаимовръзката сред равнището на продуктивността и интервалите от денонощието. Гризачите били сложени върху бягащи пътечки в друго време от денонощието и работоспособността им била оценена при по-голяма или по-малка активност на физическите извършения.

Оказало се, че общата продуктивност у мишките е с към 50 % по-голяма във вечерните часове заради отделянето на метаболити 5-аминоимидазол-4-карбоксамид-рибонуклеотид, които въздействат върху производството на сила и изгарянето на мазнини.

Освен това учените направили аналогично проучване, което обхванало 12 души. Било открито, че при осъществяване на физически извършения във вечерните часове хората гълтам по-малко О2 , а това е индикатор за по-висока успеваемост на тренировките .

Специалистите въпреки всичко означават, че е допустимо резултатите да са разнообразни за обособените човеци и че е мъчно да се вършат еднопосочни изводи въз основа на опити с гризачи.-->

 спорт джогинг вечер iStock/Getty Images
Миналия месец учени от университета на Колорадо в Боулдър установяваха, че сънят през почивните дни не може да компенсира недоспиването през работните дни в седмицата.

Четете също:



Спорт
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР