Изследването на Визия за София представя столицата ни като топ

...
Изследването на Визия за София представя столицата ни като топ
Коментари Харесай

Изследване показва София като топ туристическа дестинация

Изследването на " Визия за София " показва столицата ни като топ туристическа дестинация. С дребни изключения туристите харесвали съвсем напълно изискванията за туризъм в града.

Данните демонстрират, че по отношение на туристическото прекарване мощните страни на София са културно-познавателният туризъм, комбиниран с лесната досегаемост, ниските цени, разнообразието от заведения и локалната кухня.

Туристическият имидж на столицата е като най-вече младежка дестинация - за туристи до 34 години. Наблюдава се и висок дял на повторните гости от България с бизнес цели.

Докладът отбелязва забележителен растеж на туризма в последните няколко години, който е добра индикация за съществуването на конкурентни преимущества. Обобщени са и опциите пред бранша, които са свързани на първо място с потребление на технологиите в процеса на привличане на туристи и информирането им за другите културно-познавателни атракции, събития и действия, усилване на взаимни начинания сред сектора и общината, както и с допълнение на културния профил на столицата с туристически услуги в региона на спа и балнеоложкия туризъм, ски и планински туризъм, конгресен и бизнес туризъм, привличане на фестивали и интернационалните културни мероприятия.

Предизвикателствата и областите за усъвършенстване в София са потенциалът на столичното летище, дигитализирането на маркетинг напъните в звук със международните трендове, достъпа до туристически забележителности в покрайнините на столицата, както и проблемите с " подправени " таксита.

Запитани за това кои са конкурентните преимущества на града задграничните гости дават отговор най-много, че: " Хората са доброжелателни ", " Има доста зелени площи и паркове ", " Евтино е " и " Храната е вкусна ".
В това число родните туристи в столицата прибавят и " положителния градски превоз " - мнение, което обаче не е споделено от чужденците в същата степен.
 20% спад на съветските туристи макар топлината в връзките
20% спад на съветските туристи макар топлината в връзките

Заради укрепването на лв., счита съветският стопански министър

Областите, в които София изостава съгласно туристическото мнение са свързани с чистотата, поддръжката на постройките, пешеходната настилка и информацията за забележителности.

Като цяло се регистрира, че има огромно многообразие на предлаганите услуги .
Мнозинството чужденци декларират, че изрично ще предлагат София като туристическа дестинация на близки и другари.

София също по този начин затвърждавала имиджа си на " бюджетна дестинация " - в изследването преобладаващият дял хора харчат дневно до 50 лв..
 Снимка 412905
Източник:

Информираност:
Мнението и рекомендацията на близки и другари имат най-голямо значение като източник на информация, от който туристите като цяло за първи път научават за опциите на София (50% от всички анкетирани). Социалните мрежи и туристическите блогове се оказват най-важните първи източници на информация за туристическите благоприятни условия на града за задграничните гости.

Придвижване:
По тематичната линия за напредване до и в границите на София, предстоящо като конкурентно преимущество се обрисува цената на пътуването. Чужденците преди всичко пътуват със аероплан (74%), а за българските посетители на столицата е най-съществен автобусният превоз. Противоречива остава оценката за инфраструктурата на летището и автобусните и влакови терминали. Докладът насочва рекомендации за възстановяване на връзките сред терминалите и града, за възстановяване на обслужването на възрастни гости, и за по-лесен и комфортен достъп до информация.

Придвижването в града измежду гостите му се реализира главно пешком и с метро, като наземният превоз и такситата също имат прочут дял. Като цяло качеството на обществения превоз не се прави оценка като част от конкурентните мощни страни на града .

Настаняване:
Данните демонстрират огромен дял на наети домове, да вземем за пример посредством AirBnB. Тази нова наклонност измества обичайното настаняване в хотели в границите на няколко години. Те са най-важни и най-избирани от чужденците (37%) и на второ място като опция за настаняване за българите (19%). Цените на настаняването са още веднъж най-високо оценения индикатор като само при него има максимален брой изцяло задоволени гости (32,2%).
 Снимка 412906
Източник:

Хранене:
Възможностите за хранене в столицата са по-добре оценени от други туристически услуги. Макар задграничните гости да разчитат на по-висока категория заведения за хранене, за разлика от българите те са малко по-неудовлетворени от тях по съответни индикатори като качество на услугата, съществуването на информация и задоволителна наличност. От друга страна цените, които още веднъж са чудесно оценени от чужденците, остават по-ниско оценени от българите, най-възрастните гости и тези по работа в града. Традиционните български заведения за хранене с фолклорна стратегия и заведенията за хранене с интернационална кухня са най-предпочитаните способи на изхранване на задграничните гости, за разлика от българите, които се хранят най-вече при родственици и другари или в заведения за бързо хранене.

Атракции:
Анализът открива, че качеството на услугите в туристическите атракции има най-голяма нужда от усъвършенствания в областта на методите за превозване на времето. Такива усъвършенствания биха могли да включват вложения в рационализация и нови технологии, повишение качеството на туристическите прекарвания посредством спомагателни услуги, опция за закупуване на комбинирани билети за забележителности и други Наличността на туристически атракции е оценена като приблизително удовлетворителна в по-голяма степен от туристите на екскурзия в София, което поддържа настоящата наклонност сега в града да се откриват нови забележителности и атракции за туристите.
 Снимка 412907
Източник:

Събития и действия:
Според оценката на туристите в тематичната линия събития и действия, равнището на задоволеност от нощния живот в София е приблизително. В клубовете, питейните заведения и местата за занимания се отбелязва потребност от усъвършенстване на качеството на предоставяните артикули и услуги, обслужване, квалификации на личния състав, съществуване на информация. Спортните и рекреационни благоприятни условия на столицата носят най-ниска задоволеност на туристите със междинни оценки сред 2 до 2,9, а културните събития и пространства следват цялостната наклонност на задоволеност от туристическите услуги в града с преобладаващи малко по-ниски междинни оценки.
 Ангелкова желае български туризъм в четири сезона - Обновена
Ангелкова желае български туризъм в четири сезона - " Неочаквана почивка "

Караянчева зове децата ни да желаят да живеят и да почиват в България
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР