Изследването е безплатно, като пациентът заплаща само такса манипулация в

...
Изследването е безплатно, като пациентът заплаща само такса манипулация в
Коментари Харесай

На 14-ти ноември в „ЛИНА”: Безплатно изследване на кръвна захар, общ холестерол и креатинин


Изследването е гратис, като пациентът заплаща единствено такса операция в размер на 2 лева

В Световния ден за битка с диабета здравна лаборатория „ ЛИНА ” предлага на своите пациенти гратис проучване на кръвна захар, общ холестерол и креатинин. Изследването ще се прави на 14-ти ноември 2018 година в независимите лаборатории на „ ЛИНА ” в областите Варна , Бургас и Ямбол . Самото проучване е гратис, като се заплаща единствено такса операция в размер на 2 лева За него се взима венозна кръв.

„ Целта ни е да насърчим профилактиката на диабета, който е едно от най-разпространените болести. Според статискиката в България от болестта страдат над половин милион души, само че по-притеснителното е, че 40% от тях не знаят това. Диабетът може да бъде следен с постоянна профилактика, хранителен режим и спорт. Това е доста значимо, изключително при децата ”, декларират от лаборатория „ ЛИНА ”.

От лабораторията препоръчават за попречване на затрудненията от диабета постоянно премерване на равнищата на кръвната захар и профилактични прегледи при експерт – ендокринолог.

Съществуват два съществени вида захарен диабет – вид 1 и вид 2. При децата по-срещан е първият вид, а при възрастните се развива най-вече вторият вид диабет.Основните рискови фактори за развиване на захарен диабет са наднорменото тегло, както и фамилната обремененост. Определящо значение има също методът на живот и равнищата на стрес.

От лаборатория „ ЛИНА ” припомнят, че безплатните профилактични акции за премерване на общ холестерол и креатинин важат до края на месец ноември 2018 година Единствено на 14-ти ноември към двата индикатора е добавена и кръвна захар.

 

* обява

 

 

 

 
--> --> --> -->


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР