Изследване във Великобритания показва, че мястото, където живеем, може да

...
Изследване във Великобритания показва, че мястото, където живеем, може да
Коментари Харесай

Градският живот е вреден за сърцето


Изследване във Англия демонстрира, че мястото, където живеем, може да промени структурата на сърцето ни.

Според екип от учени отпред с доктор Ней Аунг излагането на нечист въздух даже на ниски равнища, е обвързвано с 1-2 % нарастване на помпените камери на сърцето.

За изследването са изследвани 3 920 индивида на възраст сред 55 и 70г. в продължение на 5 години без сърдечни болести. Участниците се наблюдават за излагане на фини прахови частици във въздуха, известни като частици 2.5 или PM2.5 и азотен диоксид - NO2 - прочут замърсител на въздуха.

Въпреки че уголемяването не наподобява доста, с течение на времето непрекъснатото излагане на замърсители на въздуха, може да докара до усложнения на сърцето да изпомпва кръв, положение по-известно като сърдечна непълнота .

Фините прахови частици се разделят на едри и дребни, вторите от които са по-опасни, тъй като навлизат по-дълбоко в организма. Освен проблеми със сърцето, фините прахови частици могат да причинят алергии, болести на дихателните пътища, рак и инсулт.

Д-р Уейн Касио, шеф на Националната изследователска лаборатория за резултати върху здравето и околната среда, Environmental Protection Agency’s National Health and Environmental Effects Research Laboratory, разяснява, че даже краткотрайните излагания на прахови частици, могат да провокират сърдечни пристъпи , удари, нарушавания в сърдечния темп и сърдечна непълнота.

От друга страна, къщите, които не са в градовете, само че се намират покрай натоварени основни пътища, също могат да окажат отрицателно въздействие върху сърцето, структурата и функционалностите на кръвоносните съдове , разяснява доктор Касио.

Свързани публикации.. Витамини: Замърсен въздух? Наблегнете на повече витамин В 0 Сърдечна непълнота - задухът може да е симптом 0 Въздухът вкъщи от време на време е по-опасен от градския 0

Предварителни изследвания демонстрират връзката сред излагането на нечист въздух, живеенето наоколо до основни пътища и здравето на сърцето и дихателните пътища .

За разлика от останалите, това проучване е едно от първите, които демонстрират връзката сред характерни замърсители на въздуха – фините прахови частици,

азотния диоксид и нарастването на размера на сърдечните камери без участниците да имат авансово сърдечносъдови болести.

Очаква се бъдещите изследвания да изследват в дълготраен проект дали хората не престават да развиват сърдечна непълнота с по-високи темпове вследствие на нечистия въздух.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР