Изследване тества как канабисът влияе върху креативността, засичането на грешките

...
Изследване тества как канабисът влияе върху креативността, засичането на грешките
Коментари Харесай

Редовната употреба на канабис има неочакван ефект върху креативността

Изследване тества по какъв начин канабисът въздейства върху творчеството, засичането на грешките и невротрансмитерите.

Редовната приложимост на канабис утежнява творчеството, демонстрират резултатите. Способността да се уляват личните неточности също се оказала влошена. Водещият академик на проучването е психологът Майкъл Ковал.

Една от дейностите, върху която се концентрира проучването, е способността за брейнсторминг. И тук резултатите посочили, че постоянната приложимост на канабис утежнява резултатите.

Майкъл Ковал споделя:

“Съществува необятно публикувано мнение, че опиатите и в частност канабисът усилват творчеството. Нашият опит разрушава този мит. ”

“Важно е да се събере повече информация за резултатите на канабисът върху способността на индивида да засича грешките си. Това проучване ще помогне да се сформира съвременна стратегия за отнасяне на пристрастяването към някои типове опиати. ”

Друг резултат демонстрира, че дълготрайната приложимост на канабис нарушава активността на невротрансмитера допамин. Един от признаците за това бил, че хората, които постоянно употребявали канабис, мигали доста по-малко от другите.

“Необходими са повече съвременни научни проучвания на резултатите на канабиса и другите опиати върху когнитивните функционалности на хората. Моята работа е контрибуция към тази стратегия. ”

Изследването е част от докторската дисертация на Майкъл Ковал.

Източник: Psy Blog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР