Изследване, свързва употребата на флуорирана чешмяна вода по време на

...
Изследване, свързва употребата на флуорирана чешмяна вода по време на
Коментари Харесай

Флуорида във водата влияе на интелигентността на децата?

Изследване, свързва използването на флуорирана чешмяна вода по време на бременност с по-ниски индикатори на просветеност при кърмачета, само че няколко външни специалисти показаха угриженост по отношение на употребяваната методология и сложиха под въпрос откритията, написа БГНЕС.
При изследването са следени 601 двойки майка-дете в шест канадски града, като 41 % живеят в общности, снабдени с флуорирана общинска вода. Според откривателите флуорирана вода се доставя на към две трети от жителите на Съединени американски щати, на малко над една трета от жителите на Канада и на едвам три % в Европа. След проконтролиране за други отрови в своя разбор, учените откриват, че повишение на концентрацията на флуорид в урината на бременната майка от един милиграм на литър е обвързвано с 4,5 пункта по-нисък интелектуален потенциал при момчета - само че не и девойки - на три или четири години,
Флуоридът се прибавя към водоснабдяването в промишлените страни за попречване на раздробяване на зъбите от 50-те години на предишния век. Установено е, че доста високи равнища на минерала са токсични за мозъка, макар че концентрациите, следени във флуорирана чешмяна вода, нормално се смятат за безвредни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР