Изследване, проведено от проф. Робърт Коен, вицепрезидент на Френската асоциация

...
Изследване, проведено от проф. Робърт Коен, вицепрезидент на Френската асоциация
Коментари Харесай

Учен: Децата рядко са преносители на коронавирус

Изследване, извършено от проф. Робърт Коен, вицепрезидент на Френската асоциация на педиатрите и оповестено в „ Льо Паризиен “, откри, че децата рядко са преносители на ковид . Проучването изцяло прекатурва ролята на децата в разпространяването на епидемията, защото първоначално й се твърдеше, че те са съществени преносители.
Изследването е извършено в района Ил дьо Франс от 27 педиатри от 14 април до 12 май и е обхванало 605 деца. Робърт Коен споделя, че децата под 15-годишна възраст в действителност не са чест обект на болестта, съобщи БГНЕС.
" Когато идентифицираме инфектиран човек и тестваме неговите родственици, откриваме, че при децата е два до пет пъти по-малко евентуално да бъдат инфектирани от възрастните ", сподели той.
Професорът излага няколко хипотези в „ Льо Паризиен “ по въпроса за какво децата е по-малко евентуално да бъдат инфектирани с вируса.
„ Изглежда, те имат по-малко рецептори за вируса на носната му лигавица. Децата също биха могли да бъдат по-добре предпазени, тъй като към този момент са имали други коронавируси: това е разбъркан имунитет. "
Според професор Коен, връщането на децата в учебно заведение би трябвало да се форсира, само че с постоянно миене на ръцете.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР