Изследване показва ясна връзка между възрастта и реакциитеДори след възстановяване

...
Изследване показва ясна връзка между възрастта и реакциитеДори след възстановяване
Коментари Харесай

Пристрастените към интернет се вбесяват при Wi-Fi срив

Изследване демонстрира ясна връзка сред възрастта и реакциите

Дори след възобновяване на действието на устройствата, има огромна възможност индивидът да остане ядосан

Ядосвате ли се, когато прекъсне интернет-връзката ви? Когато цифровите технологии спрат работа, хората със боязън да не пропуснат нещо онлайн и пристрастените към интернет реагират много бурно, показва ново изследване на Хелион. Изглежда на пръв взор разумно, но фактът, че учените се занимават с това, касае директно работата на доставчиците на уеб-услуги по поддръжка и обслужване на клиентите.

Изследователите, почнали това изследване – психолозите доктор Лий Халингтън и доктор Марк Скейс от Университета Де Монтфорт във Англия – демонстрират, че избрани личностни настройки въздействат директно на отклика на хората по отношение на сривовете на технологиите. Тези консуматори, които са по-невротични и екстровертни, показват по-екстремни реакции при сривове на цифровите технологии.

Фрустрация – това е методът, по който ние реагираме на сривовете на технологиите и връзките, с които работим, споделя водещият създател доктор Лий Халингтън, представен от medicalxpress.com. Това положение обаче има своите нюанси. Когато не можем да сме онлайн, ние реагираме с цяла палитра от страсти – ядосваме се, паникьосваме се или се депресираме.

Подобни неприятни реакции обаче освен не са полезни; те могат да имат дълготрайно отрицателно въздействие върху продуктивността и постигането на поставените цели. Сривът води до понижаване на успеваемостта на работата. С други думи, даже след възобновяване на действието на устройствата има огромна възможност индивидът да остане ядосан, сърдит и надлежно непроизводителен в работата си.
още по тематиката
От друга страна, разбирането за това по какъв начин хората реагират на сходни обстановки може да помогне за вярното реагиране към фрустрацията. „ Ако сривът на технологиите се дължи на злонамерена кибер-атака, то това може да повлияе на бизнеса на доста хора – по тази причина е значимо да разбираме реакциите, с цел да минимизираме отрицателните резултати “, споделят психолозите.

Но това не е всичко. „ Ако можем да разберем какво кара хората да реагират по избран метод и за какво се появят тези разлики, можем да се уверим, че когато има срив, хората ще получат вярната поддръжка и ще получат съответните съответстващи знаци, насочващи ги по какъв начин да получат помощ “, сподели доктор Хадлингтън. Това може да бъде значимо за работата на отделите по поддръжка и услуги за потребителите.

В рамките на изследването 630 участници на възраст сред 18 и 68 години са попълнили онлайн въпросник, в който са докладвали за реакциите си при срив на технологиите, като да вземем за пример боязън от липса на информация, яд, неодобрение и други Резултатите демонстрират, че най-острите отрицателни реакции в действителност са производни на така наречен боязън да не пропуснеш нещо, пристрастяването към интернет, екстровертните настройки и невротизма.

Резултатите демонстрират и ясна връзка сред възрастта и реакциите: с увеличението на възрастта равнището на възприятие на незадоволеност, което човек изпитва поради срутва, понижава.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР