Изследване показва как човечеството може да се обедини за посрещане

...
Изследване показва как човечеството може да се обедини за посрещане
Коментари Харесай

Изследване показва как човечеството може да се обедини за посрещане на глобалните предизвикателства

Изследване демонстрира по какъв начин човечеството може да се сплоти за посрещане на световните провокации, заяви научното издание " Роял съсайъти оупън сайънс ", издавано от Британското кралско научно сдружение. 

Изследването е направено от теоретичен екип на Университета в Оксфорд. 

Много от световните проблеми като климатичните промени, бедността и хранителната неустановеност могат да бъдат позволени единствено при сливане на напъните и групови дейности. Може ли обаче това да се случи? Според резултатите от проучването основни са два фактора - споделеното родословие и споделените прекарвания, и то освен на равнище племе, нация или религиозна общественост, а и на равнище човечество. 

Водещият създател Лукас Райнхард, който управлява световната кохезионна лаборатория в Центъра за проучване на обществената кохезия в Университета в Оксфорд, сподели, че мисленето " Ние-Те " е във напредък на доста места по света. Това води до обостряне на спорове и усложнения в търсенето на решения на световни проблеми. Изследването обаче демонстрира, че е допустимо шерването на световна еднаквост, която би спомогнала за взаимни дейности на международно равнище, добавя Българска телеграфна агенция. 

Събрани са данни от работа с хиляда участници от Съединени американски щати. Проучено е дали биологията и общият опит са фактор за построяването на връзка с човечеството като цяло и за мотивация, водеща до взаимни дейности. Участниците в проучването са гледали видеозапис в платфромата TED Talk  на тематика генезис на индивида, представящ хората като едно огромно семейство. 

Тези, които са гледали видеозаписа, са изразили по-силна психическа връзка с човечеството като цяло. Участниците са изразили и по-силна обществена връзка с хора, подкрепящи опозиционна за тях политическа партия. 

Учените, провели проучването, са открили и че майките усещат връзка с други майки по целия свят на база еднакъв опит. 

Участниците в проучването е трябвало да отговорят и по какъв начин биха разделили една сума пари сред членовете на две разнообразни групи при хипотетични сюжети за изследване до каква степен са загрижени за другите групи. 

Професор Харви Уайтхаус, шеф на Центъра за проучване на обществената кохезия в Университета в Оскфорд, сподели, че сходни проучвания се вършат от години за развиване на ефикасни способи за обосноваване на дейности за разрешаване на световните проблеми в бъдеще. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР