Изследване на учени от Американската академия по неврология показа, че

...
Изследване на учени от Американската академия по неврология показа, че
Коментари Харесай

Можем да се погрижим за мозъка с подходящи продукти

Изследване на учени от Американската академия по неврология сподели, че ежедневната консумация на сокове от богати на витамини плодове и зеленчуци разрешава освен да се възстановява действието на организма , само че и да се запазят когнитивните качества с напредването на възрастта, оповестява уеб сайтът MedicalXpress.

В рамките на 20-годишното си проучване невробиолозите стигнали до извода, че вследствие на постоянната консумация на сокове от свежи плодове и зеленчуци е допустимо човек на 73-годишна възраст да запази когнитивните качества , които е имал като младеж.

Изследването обхванало над 27 000 мъже. Резултатите посочили, че 55% от участниците консумирали най-често сходни сокове, имали положителни когнитивни качества и можели да се оправят даже със комплицирани умствени задания, до момента в който 38% били със приблизително положителни когнитивни качества, а 7% - с неприятни когнитивни качества.

 / iStock/Getty Images
Участниците, които консумирали най-вече зеленчуци - към 6 порции на ден, били с 34% по-малка възможност да имат неприятни когнитивни качества спрямо консумиралите едвам две порции на ден. Онези, които всекидневно пиели портокалов сок, били с 47% по-малка възможност да имат неприятни когнитивни качества спрямо консумиралите по-малко от една чаша сок месечно.-->



Учените установили, че измежду най-полезните за мозъка храни са портокалите, зелената салата, доматите, краставиците, млечните артикули, ябълките и ягодите.

Още препоръки за здравословно хранене:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР