Изследване на специалисти от университета на Бристол, Великобритания, разрешава най-разгорещения

...
Изследване на специалисти от университета на Бристол, Великобритания, разрешава най-разгорещения
Коментари Харесай

Морските гъби са най-древните ни предшественици

Изследване на експерти от университета на Бристол, Англия, позволява най-разгорещения спор в еволюционната биология. Авторите му са открили, че морфологично просто устроените морски гъби,
а не комплицираните Гребенести, съставляват най-древната линия живи организми, съобщи Агенция Франс Прес, базирайки се на обява в сп. " Кърънт байолъджи ".

Скорошни геномни разбори не дават финален отговор на вълнуващия еволюционните биолози въпрос дали скромните сюнгери или комплицирано устроените Гребенести организми са най-древните ни прародители.

Настоящото проучване обаче отрежда шампионата на морските гъби. За задачите му експертите са прибягнали до статистически способи, с цел да тестват валидността на модели за еволюцията на организмите. Въпросните техники се употребяват във филогенетиката за проучване на еволюцията на първите животни.

Изследователите са стигнали до извода, че най-хубавите модели фаворизират морските гъби, а не Гребенестите, и им отреждат място в основата на генеалогичното дърво на всички животни на Земята.

" Знанието кой от тези два вида организми се е появил първи, е фундаментално за разбирането на личната ни еволюция ", пишат експертите в сп. " Кърънт байолъджи ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР