Изследване на проби от бебешки изпражнения откри ключови различия между

...
Изследване на проби от бебешки изпражнения откри ключови различия между
Коментари Харесай

Чревните бактерии у родените със секцио деца са различни

Изследване на проби от бебешки изпражнения откри основни разлики сред родените вагинално бебета и появилите се на бял свят със секцио деца, съобщи Ройтерс.

Вагиналнто родените бебета се доставят с множеството от чревните си бактерии от майките си, само че това не се отнася за родените с цезарово сечение, у които множеството бактерии са свързани с болничната среда.

Не е ясно какво влияние може да има това разграничение върху бъдещето здраве на децата. Получените резултати не разубеждават дамите да раждат със секцио, само че отвориха прозорец към малко прочут етап от развиването на имунната система, разясниха създателите на проучването.

"Първите седмици от живота са от значително значение за развиването на бебешката имунна система, само че знаем малко за този етап - съобщи един от ръководителите на проучването Питър Брокълхърст от университета в Бирмингам, Англия. - Ще следим здравословното положение на тези бебета, до момента в който порастват, с цел да установим дали ранните разлики в чревния микробиом водят до здравни проблеми. "

В проучването взели участие експерти от Лондонския академични лицей, лондонския институт "Уелкъм Сангър " и университета в Бирмингам. Те прибегнали до дешифриране на ДНК, с цел да проучват 1600 проби от чревни бактерии от 175 майки и съвсем 600 бебета. В пробите от майки и бебета на 4, 7 и 21 дни били открити най-значими разлики сред двата метода - у вагинално родените бебета имало повече свързани със здравето бактерии, в сравнение с у родените със секцио деца.

Резултатите от проучването са оповестени в сп. "Нейчър ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР