Изследване на полицията в Лондон показва, че за една година

...
Изследване на полицията в Лондон показва, че за една година
Коментари Харесай

Кражби посред бял ден: 900 коли останаха без катализатори

Изследване на полицията в Лондон демонстрира, че за една година в британската столица са били откраднати над 900 катализатора от леки коли. Тези обири зачестяват от ден на ден, като се правят на територията на цяла Европа, в това число и у нас.

Причината е в скъпите метали, които се съдържат в катализатора на колата, а крадците стават все по-нагли и правят кражбите на катализатори измежду бял ден. Видеото, което ви демонстрираме, е направено от прозорец в Лондон и на него се вижда по какъв начин измежду бял ден се краде катализатор от автомобил.

В катализаторните устройства се съдържат малко количество скъпи метали, като платина, паладий, родий, мед, никел и други Полицията на Острова излезе с публично мнение по тематиката, като съобщи, че е наясно с възходящия проблем и се старае да го обезврежда. За задачата обаче ще бъдат извършени и диалози с автомобилните производители, с цел да се откри допустимо най-хубавия метод за справяне с казуса.

Устройство за намаляване на равнището на токсични газове има на практика във всички по-нови коли. У нас обаче съществува процедура за подмяна на скъпия катализатор с нормално гърне, като наказване за сходно действие не е планувано.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР