Изследване на Kantar* показва нагласите и тенденциите за шопинг събитието. София,

...
Изследване на Kantar* показва нагласите и тенденциите за шопинг събитието.
София,
Коментари Харесай

eMAG.bg е водеща дестинация за онлайн пазаруване на Black Friday 2019


Изследване на Kantar* демонстрира настройките и трендовете за шопинг събитието.

София, 18 ноември 2019 година – Ежегодното проучване* на eMAG преди Black Friday разкрива, че рекордните все още 95% от българите знаят какво съставлява комерсиалната акция, което е продължаващ възходящ тренд от последните години, откогато тя се организира. 73% от тях имат намерение да се възползват от специфичните предложения и да създадат покупка.
Онлайн магазините не престават да са първият избор за Black Friday, за който се сещат – това е мнението на 62,9% от евентуалните клиенти* (почти два пъти повече от предпочитащите физически магазини, 32,7%). eMAG.bg, от своя страна, е водеща платформа измежду дестинациите за електронна търговия по време на акцията – споменавана като желание, за което първо се сещат, от 26,7% от респондентите в изследването, възнамеряващи да създадат своите покупки онлайн.
„ За седма поредна година eMAG.bg провежда Black Friday в България и имаме вяра, че ще оправдаем доверието на клиентите и високата оценка, която ни дават, с огромно многообразие от хиляди определени предложения в многочислени категории “ – споделят от компанията, чиито прогнози са, че един от трима души с достъп до интернет в страната ще посети акцията през мобилната апликация или уеб страницата на eMAG.
Проучването* дава отговор и на въпроса кои ще са най-търсените артикули на Black Friday. Водеща е категорията Дрехи, към която са се насочили над 40% от възнамеряващите да създадат покупки по време на шопинг събитието, следвана от Обувки (20,5%), Продукти за персонална грижа и хубост (13,7%) и Малки домашни електроуреди (12,9%). Мобилни телефони и Телевизори са измежду търсените категории за надлежно 8,7% и 5,6% от потребителите.
Тенденциите в другите възрастови групи се дефинират от техния начин на живот и потребности. 18-24-годишните ще търсят главно облекла (54,2%); групите 25-34 година и 35-44 година ще се насочат най-вече към облекла, обувки, козметика и дребни домашни електроуреди; 45-55-годишните показват нараснал интерес по отношение на цялостната извадка към дребни домашни електроуреди, артикули за дома и декора.
Пазаруващите онлайн са 77,1%, което бележи покачване по отношение на миналата година, когато са били 70,4%. Сред тях най-активна е групата 25-34 година, следвана от 18-24 година (съответно 90,4% и 83,6% от тях вършат покупки онлайн).
На въпроса какъв брой имат намерение да похарчат по време на Black Friday, 63,1% от интервюираните, пазарували онлайн, са показали сума сред 100 и 750 лева, като 17,9% от тях са планували сред 350 и 500 лева, а 5,5% имат желание да създадат покупки за над 1200 лева

* Националното представително изследване е извършено по поръчка на eMAG измежду 1000 респонденти на възраст сред 18 и 55 година, живеещи в цялата страна, в интервала 16–28 октомври 2019 година

За eMAG.bg:
eMAG е част от Naspers group и един от най-големите онлайн ритейли в Централна и Източна Европа. Групата от компании е учредена преди 18 години и си печели репутацията на мултинационален специалист в електронната търговия с активност в 4 страни (България, Унгария, Полша и Румъния). eMAG предлага в България близо 300 000 свои продукта, а в Marketplace платформата си още над 900 000 продукта в доста категории, в това число телефони, тв приемници, таблети, домашни електроуреди и други електронни устройства. eMAG.bg предлага също играчки, книги, артикули за дома и градината, артикули за хубост и здраве, занимание, фешън и спортни артикули. eMAG.bg се трансформира в шопинг дестинация, предлагаща опция за комфортно извършване на покупки и през мобилно приложение. www.emag.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР