Изследване на британката анализаторска компания Oxford Economics, показа пазарите, в

...
Изследване на британката анализаторска компания Oxford Economics, показа пазарите, в
Коментари Харесай

Къде са най-големи имотни „балони“

Изследване на британката анализаторска компания Oxford Economics, сподели пазарите, в които се надуват най-силните имотни „ балони “. Изводите са направени на база изследване на дългогодишния тренд и съответствие цена/наем. Най-надценени са парцелите в Нидерландия, Канада, Швеция, Германия и Франция. Сред водачите са също по този начин Съединени американски щати и Англия. Изводът на експертите е, че в 14 страни с развита стопанска система за последните 10 години цените на парцелите са се нараснали с 43%.

Сегашният взрив на пазара ще е вторият по дълготрайност и третият по растежа на цените за последните 120 години. Той ще е сравним с пиковата 2006 година, след който последва Световната рецесия.

През април тази година американският пазар на недвижими парцели претърпя най-голямото повишаване за последните 30 години, а през същия месец във Англия беше записано оптимално повишаване на жилищата за последните две десетилетия. На двата пазара движещи сили станаха ниските лихви по ипотечните заеми, мощното търсене на по-големи парцели в предградията и недостиг в предлагането.

Независимо от спад в темповете на повишаването през последните два месеца, междинните цени на жилищата във Англия през идните 4 години ще набъбнат с 21%, сочат прогнозите на консултантската компания Savills.

„ Основен въпрос в околните години ще е придвижването на лихвите по ипотечните заеми, отчитайки фактори като демография, свръх пестеливост и заплахата от висока инфлация “ се показва в доклада на консултантската компания.
 Къде са най-големи имотни „ балони “

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР