Изследване хвърля нова светлина върху връзката между снимането на селфита,

...
Изследване хвърля нова светлина върху връзката между снимането на селфита,
Коментари Харесай

Изследване: Обработването на селфитата в Инстаграм се свързва с депресия при жените

Изследване хвърля нова светлина върху връзката сред снимането на селфита, самообективизирането и депресивните признаци при дамите.

Проучване на Мириам Лис, професор по логика на психиката в University of Mary Washington, изследва 164 студентки от лицей по изкуства, като прави оценка степента на фотоманипулацията, междинния брой селфита, наблюденията на тялото, депресивните признаци и други фактори.

Повечето от участниците оповестяват, че си вършат от 2 до 5 селфита, преди да разгласяват едно от тях в Инстаграм, до момента в който почти 5% оповестяват, че щракат приблизително повече от 20 селфита, преди да разгласяват харесаното в обществената мрежа.

Изследователките откриват, че дамите, които са си създали по-голям брой селфита, преди да изберат кое да разгласяват в Инстаграм, са склонни да имат по-високи равнища на наблюдаване на тялото си и повече признаци на меланхолия.

Повече за двустранната връзка сред селфитата в обществените мрежи и депресивните признаци при дамите четете в Ladyzone.bg.
Обработването на селфитата в Инстаграм е обвързвано с меланхолия при дамите "Перфектните " фотоси в обществената мрежа си имат своята тъмна страна...
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР