Изследва се чистотата на реките Разметаница и река Джерман заради

...
Изследва се чистотата на реките Разметаница и река Джерман заради
Коментари Харесай

Реките Джерман и Разметаница се покриха с мъртва риба

Изследва се чистотата на реките Разметаница и река Джерман поради открита измряла риба при вливането им. Взети са проби и се чакат резултатите за чистотата на водите на Разметаница край Топлоелектрическа централа "Бобов дол " и при вливането ѝ в река Джерман след получени сигнали за умряла риба в този сектор, споделиха от РИОСВ-София.

Ако бъдат открити замърсявания, ще бъдат подхванати съответните наказателин ограничения, разясняват пред БНР от инспекцията.

Взети са водни проби за сектора от река Джерман преди вливане в река Струма. При сектор от река Джерман, след вливане на река Разметаница, сред с. Блажиево и с. Усойка и при сектор от река Разметаница в с. Големо село, преди заустване на отпадъчните води на „ Топлоелектрическа централа Бобов дол “.

Измерените експресни индикатори на място са в норма. При сектора от река Разметаница, преди вливане в река Джерман, след заустване на отпадъчни води от Топлоелектрическа централа Бобов дол, е открито превишение на нормата за положително екологично положение на водното тяло по индикатор рН и електропроводимост. Взети са водни проби от отпадъчните води, зауствани от площадката на „ Топлоелектрическа централа Бобов дол “.

След приемане на резултатите и определяне на превишение на избраните в Комплексното позволение правила ще бъдат подхванати аминистративно-наказателни ограничения от страна на РИОСВ-София според екологичното законодателство. А локалните хора разясняват, че най-вероятно, в случай че има замърсяване, то ще да е от централата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР