Изследователят Томас Корли се заел с амбициозен проект - в

...
Изследователят Томас Корли се заел с амбициозен проект - в
Коментари Харесай

3-те типа хора, които успяват да натрупат богатство

Изследователят Томас Корли се заел с упорит план - в продължение на 4 година интервюирал 233-ма богаташи. Задавал на всеки от тях 144 въпроса и анализирал отговорите. В резултат научил доста за техните привички, метод на мислене, тактики за взимане на решения, подготвеност за вдишване на опасности и така нататък

Корли стигнал до извода, че има 3 съществени вида хора, които най-често стават богати, написа Time. Ето кои са те:

1. Спестовникът-инвеститор.

Те провеждат добре приходите си, заделят рационално за черни дни, нямат задължения и влагат премислено, с цел да покачват последователно стандарта си на живот. Обикновено не получават огромни заплати, само че знаят по какъв начин да ръководят парите си. Във вложенията си са доста поредни. Според изследването на Корли обаче по-малко от 22% от богатите хора попадат в тази категория. На спестовниците-инвеститори им лишава по 30 години да натрупат положение.

2. Виртуозът.

Тези богаташи са извънредно надарени и съумели в своите кариери и сфери. Те са най-хубавите в това, което вършат. Често работят за огромни корпорации или пък са хора на изкуството. На тях им трябват към 20 години, с цел да станат в действителност доста богати. Около 27% от изследваните хора са " виртуози ".

3. Мечтателят.

Най-многобройната група в изследването. Този вид хора са имали огромна фантазия, която са съумели да осъществят. Например - основали са личен бизнес. И резултатът е бил огромни количества пари в банковата сметка. " Мечтателите " са съумели да натрупат благосъстоянието си за най-кратко време - към 12 години.

Най-важният извод е, че всеки би могъл да забогатее, като просто избере метод, отговарящ на характера му, и бъде толерантен.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР