Изследователите в Австралия постигнаха световен рекорд по скорост в интернет

...
Изследователите в Австралия постигнаха световен рекорд по скорост в интернет
Коментари Харесай

Световен рекорд по скорост в интернет - 44,2 терабита в секунда

Изследователите в Австралия реализираха международен връх по скорост в интернет от 44,2 терабита в секунда, което би разрешило на потребителите да изтеглят 1000 HD кино лентата за една секунда, съобщи БГНЕС.

Екип от университетите Monash, Swinburne и RMIT употребява оптичен чип с микро-гребен, съдържащ стотици инфрачервени лазери, с цел да трансферира данни през съществуващата информационна инфраструктура в Мелбърн.

Най-високата комерсиална скорост на интернет на всички места по света сега е в Сингапур, където междинната скорост на евакуиране е 197,3 мегабита в секунда (mbps). В Австралия междинната скорост на евакуиране е 43,4 mbps - 1 милион пъти по-бавна от скоростта, реализирана в последния тест.

" В момента има малко световна конкуренция, с цел да се изведе тази технология на търговски стадий, защото микро-гребена в сърцето й е потребен в в действителност необятен набор от съществуващи технологии ", споделя доктор Бил Коркоран от университета Monash пред английския вестник „ Индипендънт “.

„ Предполагам, че бихме могли да забележим устройства като нашето, налични за проучвателен лаборатории след две до три години, и първична комерсиална приложимост след към пет години ", добави той. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР