Изследователите отдавна търсят т. нар. еликсир на младостта. И докато

...
Изследователите отдавна търсят т. нар. еликсир на младостта. И докато
Коментари Харесай

Ако искате да живеете по-дълго, задължително отидете на тези места!

Изследователите от дълго време търсят така наречен балсам на младостта. И до момента в който той към момента не е открит, някои меса по света се обрисуват като центрове, в които хората живеят доста по-дълго от междинното за света (71 години), пише Vesti.bg. Във всеки от тези центрове хората си имат собствен скришен източник на жизнеспособност. Пет са страните, които се обрисуват като такива центрове. Ето кои са те:

Япония

Средната дълготрайност на живот на японците е 83 години. Окинава постоянно е наричана „ земя на величие “ и е световен център за проучване на дълголетието, защото на тези южни японски острови живеят над 400 столетници.

Мнозина отдават това най-много на локалната диета, която включва обилие от тофу и сладки картофи и малко количество риба. Активните обществени кръгове измежду по-възрастните поданици и мощната общественост също способстват за по-ниските равнища на стрес и по-силно възприятие за принадлежност.

Испания

Средиземноморската диета, която включва здравословен зехтин, зеленчуци и вино, от дълго време способства за по-голямата дълготрайност на живот в Испания (средно 82,8 години). Но Испания има и още един скришен коз – сиестата.

Ако работите през целия ден и имате единствено 30 мин. за отмора, ще хапнете небрежно и ще продължите да работите, само че в случай че наложително имате пауза от 2-3 часа, ще отидете у дома или на ресторант. Ще се нахраните умерено, може да опитате и десерт. Освен това в Испания множеството хора избират да вървят или да карат колело, вместо да карат, а придвижването, както знаем, е здраве.

Сингапур

Хората тук имат максимален достъп до най-съвеременните медицински услуги и имат това, което се дефинира като здравна система „ знамение “. Ето за какво сингапурците живеят по-дълго от всеки път – приблизително до 83,1 години. Страната е с едни от най-ниските равнища на детска и майчина смъртност, а превантивната грижа е в основата на опазването на здравето.

Културата и наличната градска среда също способстват за дълголетието. Много хора вървят на фитнес или вършат извършения в публичните паркове. Освен това поддържането на пороци е много мъчно, тъй като цигарите и алкохола са доста по-скъпи в сравнение с в други страни.

Швейцария

Мъжете в Швейцария живеят най-дълго спрямо всички останали по света – приблизително 81 години. Това е една от най-богатите страни в Европа и по тази причина достъпът до висококачествено опазване на здравето, мощната персонална сигурност и възприятието за благоденствие способстват за дълголетието. Според някои принос за това има и огромната консумация на сирене и млечни артикули.

Южна Корея

Южна Корея ще бъде първата страна, която ще доближи междинна дълготрайност на живота на популацията ѝ от 90 години. Силната и растяща стопанска система, необятният достъп до опазване на здравето и по-ниското кръвно налягане в съпоставяне със западните страни, способстват най-вече за това.

Освен това локалната кухня е богата на ферментирали храни, за които се твърди, че понижават холестерола, покачват имунитета и потискат рака. Като цяло корейската храна е богата на фибри и потребни хранителни субстанции.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР