Изследователите намериха абсолютно случайно предсказание, касаещо края на света. То

...
Изследователите намериха абсолютно случайно предсказание, касаещо края на света. То
Коментари Харесай

Откриха предсказание за края на света, направено от компютър през 1973 ВИДЕО

Изследователите откриха безусловно инцидентно предсказване, касаещо края на света. То е било оставено през втората половина на предишното столетие.

Учени от Австралия оповестиха, че през 1973 година е бил създаден компютър, чиято задача била да предвижда бъдещи събития. Като входни данни била употребена информация от предишното на човечеството и съществуващите трендове за неговото развиване.

Основният разработчик на плана бил Джей Форестър. Учените не разчитали на необикновен триумф, защото концепцията е оказала просто немислима.

Но те изпаднали в същински шок, когато осъзнали, че компютърът в действителност почнал да прави прогнози. Той предсказал края на света през 2040-та година поради утежняване на екологията и пренаселване на планетата.


Като основен миг за съществени промени компютърът определил 2020 година. Тези данни тогава объркали изцяло учените, по тази причина и те решили в началото да не ги разгласяват, с цел да не всяват суматоха.

Сред предсказанията били още повишение на болесттите, разнообразни епидемии, както и понижаване на питейната вода. Компютърът планувал още бързо развиване на технологиите, които ще подчинят човечеството и ще му донесат повече щета, в сравнение с изгода.

Все отново имало и позитивни прогнози. Например - не ни заплашва трета международна война, до момента в който водещите страни разполагат с нуклеарен боеприпас.

Някои откриватели считат, че не е било належащо да се вършат такива свръх комплицирани калкулации, с цел да се разбере всичкото това от един компютър.

Историята се твори от индивида и той, несъмнено, има визия за своите дейности и какво биха могли те да причинят на останалите. Въпросът е всички да осъзнават това.

Превод БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР