Изследователи във Флорида използваха нов подход за борба с разрушителната

...
Изследователи във Флорида използваха нов подход за борба с разрушителната
Коментари Харесай

Хванаха питон, способен да глътне елен

Изследователи във Флорида използваха нов метод за битка с разрушителната инвазия на питони-гиганти и съумяха да заловят един от най-големите мостри - женска с дължина 5,2 м. Зоолозите настояват, че змията е задоволително едра и мощна, с цел да погълне елен.

Заловеният женски питон е по-дълъг от едноетажна сграда и тежи над 140 кг. Това е един от най-големите питони, уловени в южната част на Флорида, заяви Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Изследователите разкрили голямото влечуго, като употребявали мъжки питони, снабдени с радиопредаватели, което им разрешавало да наблюдават мъжките по време на размножителния им интервал. "Екипът освен отстранява инвазивните змии, само че и събира данни за научни проучвания, създава нови принадлежности за премахването им и научава по какъв начин питоните се развъждат ", споделят учените.

Установено е, че дългата над 5 м женска е имала 73 яйца. Влечугите нямат естествени хищници във Флорида и се развъждат бързо, създавайки "значителни закани за локалната дива природа ", споделят още откривателите. Змиите могат да унищожат част от локалната дива природа, като убиват освен дребни животни като зайци, птици и опосуми, само че да гълтам даже същества с размера на алигатори и възрастни елени.

Team In Florida Captures 17-Foot-Long Python Using Tracking Devices https://t.co/7MpafvT3I9
— NDTV News feed (@ndtvfeed) 8 април 2019 година

Заловеният питон колос е от породата Бирмански питон и се смята за инвазивен тип, откогато за първи път е импортиран във Флорида през 80-те години. Сега броят на питоните наближава рекордните 300 000, макар че Министерството на вътрешните работи на Съединени американски щати не разрешава вноса им в страната през 2012 година Комисията за запазване на рибата и дивата флора във Флорида е спонсорирала голям брой ловни стратегии за ограничение на броя на влечугите. Но тези старания за в този момент не съумяват да забавят разпространяването им.

Сред концепциите, които жителите на Южна Флорида са предложили, има много екстравагантни като внасянето на австралийски кучета-териери, които убиват змии и обтягане на бодлива тел към дърветата, с цел да се защитят птиците.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР