Изследователи случайно са открили предсказание за края на света. То

...
Изследователи случайно са открили предсказание за края на света. То
Коментари Харесай

Откриха стряскащо компютърно пророчество от 1973 г. за началото на края на света през 2020 г ВИДЕО

Изследователи инцидентно са разкрили предсказване за края на света. То е оставено през втората половина на предишния век.

Учени от Австралия оповестяват, че през 1973 година е създаден компютър, чиято задача е била да предвижда бъдещи събития. В качеството на входящи данни е употребена информацията за предишното на човечеството и съществуващите трендове в неговото развиване.

Основният разработчик на плана бил Джей Форестър. Учените не разчитали изключително на триумф, защото самата концепция изглеждала просто немислима. Учените обаче изпаднали в неразбиране, когато разбрали, че машината е почнала да прави предсказания. Компютърът е предсказал, че краят на света ще настъпи през 2040 година заради утежняване на околната среда и претъпканост на планетата.

Машината е определила 2020 година като основния миг, когато би трябвало да чакаме трагични промени. Тези данни изглеждали обезкуражаващи на учените и по тази причина те не се осмелили да ги разгласяват незабавно.

Наред с други предсказания, компютърът оповестява за увеличение на заболеваемостта на популацията и неприятното качество на водата на планетата. Машината планува бързото развиване на технологии, които ще подчинят човечеството и ще стартират да му предизвикват повече щета, в сравнение с изгода.

Сред всички предсказания на компютъра има и позитивни. Например, третата международна война не заплашва човечеството, до момента в който водещите страни имат нуклеарен боеприпас.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР