Изследователи публикуваха за първи път нови две страници от дневниците

...
Изследователи публикуваха за първи път нови две страници от дневниците
Коментари Харесай

Публикуваха мръснишките вицове и разсъжденията за секса от дневниците на Ане Франк

Изследователи разгласиха за първи път нови две страници от дневниците на Ане Франк, които тя е била покрила с кафява хартия. По тях били изписани мръсни шегички и проличавал прям тийнейджърски интерес към секса, оповестява Агенция Франс Прес.

„ Ане Франк написа за сексуалността по забавен метод. Като всеки подрастващ, тя е любопитна по отношение на тази тематика “, сподели Роналд Леополд, изпълнителен шеф на Дома на Ане Франк.

С кафява хартия са били покрити двете страници в първия дневник на Ане, само че благодарение на технологиите наличието им е дешифрирано.

„ Ще употребявам тази развалена страница, с цел да напиша мръсни смешки “, написала Ане Франк на 28 септември 1942 година. По това време 13-годишната еврейка и фамилията ѝ се укривали от нацистите в Амстердам от към този момент два месеца.

Тя написала четири мръсни вица и добавила 33 реда по отношение на половото обучение и проституцията. Тези нови открития „ ни приближават още повече до момичето и писателката Ане Франк “, отбелязва Леополд.

Не е ясно за какво тя е покрила страниците с кафява хартия, само че на няколко пъти в дневниците тя отбелязва, че другите може да надничат в писанията ѝ. На 3 октомври 1942 година тя е написала: „ Татко мърмори още веднъж и заплашва, че ще ми вземе дневника. Ужас на ужасите! Отсега нататък ще го укривам “.

Изследователите показват, че това не е първият път, когато Франк е писала за секс в дневника си. От писанията ѝ било ясно, че „ тя е събирала информация по тематиката за сексуалността от родителите си, по-специално татко ѝ, от приятелката си Жаклин и от книги “, изясняват от фондацията. Тя изтъквала значимостта на качественото полово обучение и не разбирала за какво възрастните са толкоз потайни по този въпрос.



Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР