Изследователи откриха, че нивата на молекулата невропептид Y (NPY) в

...
Изследователи откриха, че нивата на молекулата невропептид Y (NPY) в
Коментари Харесай

Песимизмът е заложен в гените

Изследователи откриха, че равнищата на молекулата невропептид Y (NPY) в организма ни са директно виновни за това дали чашата на живота ни е на половина цялостна или на половина празна. Хората с по-малко от вълшебната NPY са много по-негативно настроени и с компликация се оправят със стресовите обстановки, съобщи в. "Дейли Телеграф ", цитира сп. "Обекти ".

"Природните песимисти " са и доста по-склонни към депресии, сподели изследването на университета в Мичиган. Според екипа откриватели, равнищата на NPY в мозъка са програмирани генетично още преди раждането ни. Учените считат, че това изобретение ще помогне за създаването на способи на ранна диагноза "Песимист " и надлежно за предотвратяването на разнообразни психологични болести.

С помощта на функционален магнитен резонанс, невролозите сканирали мозъчната интензивност на доброволци, до момента в който хората четяли неутрални думи като "материал ", негативно заредени думи ( "убиец ") и позитивни изрази ( "надежда ").

Хората с ниска NPY реагирали на негативните думи със мощна интензивност на префронталния кортекс, който обработва страстите ни. Участниците с високи равнища на молекулата реагирали надалеч по-слабо.

Ръководителят на изследването - психиатърът доктор Брайън Мики, счита, че откритието надалеч не е мотив да се депресираме, че ориста ни е отредила тежък чоп. "Надяваме се, че резултатите ще ни оказват помощ да стартираме да оценяваме самостоятелния риск за насърчаване да меланхолия и обезпокоително разстройство ", съобщи той. Все отново е по-добре да знаеш какво ти е приготвила природата и да реагираш, вместо цялостен живот да тънеш в злощастие, е мнението на учените.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР