Изследователи от университета в Ямагата, Япония откриха 143 нови геоглифи

...
Изследователи от университета в Ямагата, Япония откриха 143 нови геоглифи
Коментари Харесай

Откриха 143 нови изображения в Наска

Изследователи от университета в Ямагата, Япония откриха 143 нови геоглифи на платото Наска в Южно Перу, които изобразяват животни и други същества, както и мистериозни „ чудовища “ с квадратни глави.

Naska, Peru pic.twitter.com/O5Hd1Ht89J
— Katya (@katyades) January 31, 2015
Новите геоглифи, ситуирани основно в западната част на платото, бяха открити по време на полеви работи, както и след разбор на 3D данни. Един от геоглифите за първи път е разпознат благодарение на изкуствен интелект.

В същото време някои рисунки изобразяват необикновени „ чудовища “, наподобяващи хора, само че с квадратни глави, както и двуглави змии.
Геоглифите евентуално датират от интервала сред 100 година прочие н. е. и 300 година пр.н.е.

Naska linije, Peru pic.twitter.com/UxWIiAg0zb
— Talicni Tom (@LuckyLukeBang) November 18, 2016
Мистериозните линии и фигури на платото Наска са открити в средата на 16 век от испанските конквистадори, които ги считат за „ пътни знаци “. Повторното разкриване на геоглифите става едвам през 1939 година, когато перуанският археолог Торибио Ксеспе афишира съществуването им. През същата година американският историк Пол Косок направи първите фотоси на странните изображения от аероплан.

Naska, Peru pic.twitter.com/XkG7xyTPsJ
— Nereye Dergisi (@Nereyedergisi) October 1, 2015
Засега сред археолозите и историците няма консенсус за това по какъв начин представители на културата Наска, които са обитавали платото в средата на първото хилядолетие след Христа, са били в положение да „ нарисуват “ великански рисунки. Учените спорят за ролята, която играят геоглифите в живота на индианците.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР