Изследователи от университета в Тел Авив направиха новаторско откритие в

...
Изследователи от университета в Тел Авив направиха новаторско откритие в
Коментари Харесай

Медицината откри нов метод за лечението на рак на мозъка

Изследователи от университета в Тел Авив направиха новаторско изобретение в битката против рака на мозъка, като предотвратиха разпространяването на глиобластом, се споделя в известие за пресата, оповестява БГНЕС. 
Глиобластомът е нападателен вид рак, който може да се появи в мозъка или гръбначния мозък.
 Опровергаха връзката на смарт телефоните с рака на мозъка Опровергаха връзката на смарт телефоните с рака на мозъка
Учени от университета на Сидни, анализирали данните за 30 години, са стигнали до извода, че потреблението на мобилни телефони не повишав...
Изследователите са съумели да реализират пробив посредством разкриване на едва място в имунната система на мозъка, което може да се употребява против смъртоносния рак. Въпросното едва място произтича от протеин, наименуван P-Selectin (SELP), който откривателите са употребявали за възобновяване на естествената интензивност на мозъка, блокирайки разпространяването на рака.
Проф. Ронит Сатчи-Файнаро от Медицинския факултет на университета в Тел Авив управлява интернационалния проучвателен екип в начинанието. Изследователите също са сравнили здрави мозъчни тъкани с други тъкани, инфектирани с глиобластом.
" Изследвахме взаимоотношенията сред имунните кафези в мозъка и глиобластомните кафези в тумори, които неотдавна са били отстранени от мозъка на пациентите ", сподели Файнаро.
Той счита, че изследването може да има лечебни изгоди, защото съществува опция SELP да се употребява за лекуване на болежка, обвързвана със сърповидно-клетъчна анемия.
 Радиацията от мобилните усилва риска от рак на мозъка Радиацията от мобилните усилва риска от рак на мозъка
Мобилните телефони съставляват " доста действителна заплаха " за здравето на индивида, твърди ново изследване. Радиацията от безжични устройст...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР