Изследователи от университета в Шефилд са установили, че самочувствието на

...
Изследователи от университета в Шефилд са установили, че самочувствието на
Коментари Харесай

Социалните мрежи вредят на самочувствието на децата

Изследователи от университета в Шефилд са открили, че самочувствието на подрастващите може да зависи от времето, прекарано в интернет. Според отчетите им колкото повече децата прекарват времето си в известните обществени мрежи - Instagram, Фейсбук и WhatsApp, толкоз по-малко са удовлетворени от живота си.

В проучването са взели участие 4000 деца на възраст от 10 до 15 години. Те са били помолени да оценят своята задоволеност от другите аспекти на живота по скалата до седем.

Оказало се, че единствено един час дневно, прекаран в обществените мрежи, понижава с 14% вероятността детето да се радва на своето показване в учебно заведение, на външния си тип или на това да бъде със фамилията си. Това е три пъти повече от отчитаното от други проучвания отрицателно влияние върху прочувственото положение на децата, живеещи с разведени родители.

Интересно е и това, че девойките са по-чувствителни към обществените мрежи. Вследствие на общуването в интернет, те стартират да отделят повече внимание на външния си тип и известност в учебно заведение. Според създателите най-уязвими са неуверените в себе си деца.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР