Изследователи от Университета в Пенсилвания доказват, че плешивите мъже могат

...
Изследователи от Университета в Пенсилвания доказват, че плешивите мъже могат
Коментари Харесай

Учени: Плешивите мъже са по-атрактивни за жените

Изследователи от Университета в Пенсилвания потвърждават, че плешивите мъже могат да бъдат по-мистериозни за дамите от тези, които имат коса. За задачите на проучването експертите управляват три теста за студенти от мъжки и женски пол, в които те би трябвало да оценят облиците на няколко мъже и да дефинират степента им на прелест, убеденост и предимство.
От разбора на първия тест излиза наяве, че мъжете с бръснати глави са оценени като по-доминиращи от тези с коса, предава БГНЕС.
Във второто проучване мъжете, чиято коса е била цифрово отстранена от изображението, са сметнати за преобладаващи, по-високи и по-силни от достоверната им природа. Този резултат се дължи значително на обстоятелството, че те се възприемат като хора, на които може да се гласоподава доверие и излъчват неустрашимост, споделят откривателите.
Трето изследване удостоверява тези резултати с нефотографски тласъци и демонстрира по какъв начин мъжете, наранени от натурален косопад, могат да подобрят външния си тип и да го унищожат надлежно.
Затова те дават съвет към мъжете, вместо да харчат пари всяка година, пробвайки се да предотвратят загубата на коса, просто да обръснат главите си – тази визия има своите преимущества.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР