Изследователи от университета в Харвард заявиха, че спортът може да

...
Изследователи от университета в Харвард заявиха, че спортът може да
Коментари Харесай

Мъже, внимавайте, спортът ви вреди

Изследователи от университета в Харвард обявиха, че спортът може да има и отрицателни последствия за здравето. Специалистите са се концентрирали основно върху мъжкото здраве.

Експериментите на учените са посочили, че съвсем всеки десети мъж, интензивно занимаващ се със спорт, е податлив към проблем. Повечето от тях, съгласно учените, постоянно подлагат на критика телата си и се стремят да създадат по-бързо мускули. Такава пристрастеност може да навреди. Тя способства за развиването на поведенчески разстройства.

Според специалистите, непостижимото съвършенство в спорта в последна сметка води до наклонност към алкохолизъм, развиване на меланхолия, проблеми в връзката с други хора, а може да докара и до нездравословни диети и използването на хранителни добавки.

По-рано специалистите откриха сходна връзка сред душeвността и пристрастеността към спорта и при дамите. Когато не реализират съвършена фигура, те също страдат от психологични разстройства. През август учени от Съединени американски щати оповестиха футбола като най-опасен спорт за мозъка на дамите.

Източник: Zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР