Изследователи от университета "Карнеги Мелън" в Питсбърг изпробваха успешно система

...
Изследователи от университета "Карнеги Мелън" в Питсбърг изпробваха успешно система
Коментари Харесай

Виртуален светофар в колата

Изследователи от университета "Карнеги Мелън " в Питсбърг изпробваха сполучливо система за продан на информация сред коли, която разрешава контролиране на придвижването без помощта на светофари, оповестява CNN. Според учените създаването има капацитета да понижи доста времето за изчакване на кръстовища.

Новата система разрешава на колите да споделят GPS-координатите си, скоростта и посоката на придвижване. Бордовият компютър на всяко настрана транспортно средство проучва получената информация и демонстрира на лидера личен виртуален светофар.



Разработката е тествана на кръстовище на изхода на Питсбърг и е посочила отлична успеваемост. Авторите на плана са пресметнали, че системата икономисва 20% от времето за изчакване на нерегурилани кръстовища, а в някои случаи икономията доближава и 30%.

Същевременно от "Карнеги Мелън " признават, че технологията има е дефекти. За момента тя пренебрегва пешеходците и също така работи добре единствено на кръстовища, на които пътищата се пресичат под прав ъгъл.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР