Изследователи от университета „Джордж Вашингтон в столичния окръг Колумбия са

...
Изследователи от университета „Джордж Вашингтон в столичния окръг Колумбия са
Коментари Харесай

Детектор открива мигновено коронавирус у човека

Изследователи от университета „ Джордж Вашингтон " в столичния окръг Колумбия са основали дребно устройство, което може съвсем незабавно да открие съществуването на ковид в човек или следи от антитела, формирани в организма в отговор на този патоген, в случай че пациентът към този момент е прекарал тази зараза. Прави усещане, че работата на детектора се основава на метода на цветната спектроскопия и пациентът може да получи резултатите от теста на особено приложение към телефона. Специализираният портал MedicalXpress оповестява за работата на откривателите, представен от TACC.

Детекторът, състоящ се от проводници, дебели колкото косъм от човешка коса и покрити с много-тънък пласт злато, е в положение да реагира на субстанции в газообразно положение и да ги демонстрира, като трансформира цвета на знака. От своя страна изкуственият разсъдък, анализирайки реакцията на детектора, е в положение да дефинира какво вещество се намира в човешката кръв.

" По време на пандемия сходни бързи проби са доста значими ", отбелязва създателят на създаването, професор по компютърна техника в университета на Джордж Вашингтон Мона Заглул. " Нашите чиновници съумяха да калибрират устройството по подобен метод, че да открият съществуването на ковид в кръвта, по същия метод както и антителата, формирани при пациенти със COVID-19. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР