Изследователи от Университета Anglia Ruskin са поставили очила за следене

...
Изследователи от Университета Anglia Ruskin са поставили очила за следене
Коментари Харесай

Писането на кратки съобщения в движение ви кара да ходите странно


Изследователи от Университета Anglia Ruskin са сложили очила за следене придвижването на очите и мобилни датчици за разбор на придвижването на участници, които са се разхождали по и са прекосявали сходна на бордюр препядствие на земята, до момента в който са пишели или чели текст, или са говорели по телефоните си.

Според резултатите, потребителите на смарт телефони прекарват до 61% по-малко време в наблюдение за трудности по пътя, само че вършат „ по-високи и по-бавни “ крачки до момента в който вървят, като в това време възприемат „ внимателен и ненормално повишен метод на вървене “ за да сведат до най-малко риска от попречване.

Тази наклонност се следи най-вече при потребителите, които пишат текст на телефоните си.

„ Ние открихме, че до момента в който употребяват телефона, хората гледаме по-рядко и по-малко време към земята, само че приспособяват своето държание за образно търсене и метода си на вървене по метод да са в положение да преодоляват статични трудности по безвреден метод “, разяснява доктор Матю Тимис, изявен създател и старши учител в региона на спорта и физическите извършения. „ Това води до правенето на мудни и по-широки стъпки от ползвателите на телефони “, добавя той.

„ Инцидентите най-вероятно стават вследствие на неочаквана поява на обекти, за които ползващите телефона си не са били наясно. Например други пешеходци или транспортни средства. “

Смомбитата (Smombies – терминът е действителен и значи зомбирани от телефона си хора) се трансформират в заплаха по пътищата в градовете по цялостен свята. Вече са налице положени старания за тяхната отбрана, в това число посредством инсталирането на светофари на земята, предупреждаващи употребяващите телефона си по кое време могат да пресекат. В Белгия, Китай, Тайланд и Вашингтон даже са тествали въвеждането на обособени ленти за ползващите телефони си и за хората, които не го употребяват. Миналата година в Ню Джърси бе направено предложение да бъде въведена и налагана санкция на смомбитата, които пишат текст до момента в който вървят.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР