Изследователи от Универсета в Льовен (Белгия) и от Школата за

...
Изследователи от Универсета в Льовен (Белгия) и от Школата за
Коментари Харесай

Учени откриха проблеми със защитата срещу кражба на три марки

Изследователи от Универсета в Льовен (Белгия) и от Школата за компютърни науки в Бирмингам (Англия) съумяха да разбият отбраната в имобилайзерите на най-популярните модели на Toyota, Kia и Hyundai. Заради накърнимост в логаритъма за шифриране крадците елементарно могат да изключат част от системата против кражба единствено за няколко секунди.
Проблемът е, че тестваните модели на Toyota, Kia, Hyundai и Tesla употребен криптографски чип DST80 с 80-битово кодиране. Достъп до него може да се получи, откакто се имитира проблем в система за зареждане. Извадената от чипа информация учените са трансформирали в код, с който пробиват отбраната на колите.
Знаейки логаритъма на имобилайзера, крадецът елементарно може да възвърне криптографския ключ с транспондер DST80, употребявайки метода „ въпрос-отговор “. След това той получава еднакъв ключ с нужната информация в него, като при Kia и Hyundai разновидностите са 2 на 24-а степен, до момента в който при Toyota са 2 на 80-а степен. Съответно, благодарение на мощен компютър намирането на вярвана композиция лишава напълно малко време.
Според оповестения от откривателите документи, застрашени са моделите Toyota Camry, Corolla, Highlander, RAV4 и Land Cruiser, а също по този начин Kia Ceed, Soul, Hyundai i20 и i40. В Tesla към този момент са взели ограничения и техният Model S е получил ново програмно съоръжение, което е с по-висока отбрана.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР