Изследователи от Станфордския университет са конструирали фотоволтаична клетка. Тя генерира

...
Изследователи от Станфордския университет са конструирали фотоволтаична клетка. Тя генерира
Коментари Харесай

Уникална соларна система продължава да работи дори след залеза на Слънцето

Изследователи от Станфордския университет са конструирали фотоволтаична клетка. Тя генерира сила от околната среда както денем, по този начин и през нощта. Устройството употребява топлината, предавана от Земята назад във въздуха - сила от същия порядък като входящото слънчево лъчение.

Разработката употребява термоелектричен модул за генериране на напрежение и ток от температурен градиент сред фотоклетката и въздуха. Този развой зависи от топлинната структура на системата.

Инженерите демонстрираха генерирането на сила на устройството си денем, когато то работи в назад направление и обезпечава спомагателна сила от стандартна слънчева клетка, както и през нощта.

Използването на електричество през нощта за осветяване изисква няколко вата мощ. Настоящото устройство генерира 50 mW/m², което значи, че осветяване ще ще трябват към 20 m² фотоволтаична повърхност.

Както означават създателите на създаването, инсталацията е евтина и по принцип може да бъде вградена в съществуващи слънчеви кафези. Това ще бъде изключително потребно при създаване на къщи в отдалечени места с лимитирани...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР