Изследователи от Станфордския университет разработват нова формула на инсулин, която

...
Изследователи от Станфордския университет разработват нова формула на инсулин, която
Коментари Харесай

Учени разработват ултрабърз инсулин

Изследователи от Станфордския университет създават нова формула на инсулин, която стартира да работи съвсем незабавно след инжектиране и капацитетът й на влияние е към четири пъти по-скоростен от в този момент съществуващите бързодействащи инсулини, заяви електроннното издание "МедикълЕкспрес ".

Учените са се съсредоточили върху така наречен мономерен инсулин, чиято молекулярна конструкция на доктрина би трябвало да разреши по-бързото деяние спрямо други форми на инсулин.

Учени накараха стволови кафези да създават инсулин

"Инсулиновите молекули сами по себе си са положителни, по тази причина искахме да разработим "магичен баснословен прахуляк ", който да прибавим и да решим казуса със стабилността им ", споделя Ерик Апел, учител по материалознание и инженерни науки в Станфорд. "Хората постоянно се концентрират върху лечебните сътрудници във формулата на лекарството, само че като се вгледаме в действието на добавките, на неактивните субстанции, можем да реализираме в действителност огромен прогрес в ефикасността на лекарството ", изяснява той.

След като прегледали и употребявали необятен набор полимери, откривателите разкрили един, който стабилизира мономерния инсулин за интервал от над 24 часа. За съпоставяне известните на пазара формули са постоянни за шест до 10 часа. След това ултрабързото деяние на този инсулин било доказано при проби върху свине с диабет.

Умни контактни лещи точно наблюдават равнището на кръвната захар

Резултатите от проучването са оповестени в сп. "Сайънс транслейшън медисин ". Сега учените организират спомагателни проби, с цел да приготвят формулата за клинични тествания при хора, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР