Изследователи от Швейцария и Обединеното кралство разработиха летящи роботи (дронове)

...
Изследователи от Швейцария и Обединеното кралство разработиха летящи роботи (дронове)
Коментари Харесай

Дронове строят новите небостъргачи

Изследователи от Швейцария и Обединеното кралство създадоха летящи роботи (дронове) за 3D принтиране, които могат да построяват структури. Методът е въодушевен от естествените „ строители “, каквито са осите и пчелите, и техния метод за групово строителство.

От екипа на проф. Мирко Ковач, началник на проучването, изясняват, че технологията може да се употребява за издигане или ремонт на здания в труднодостъпни места, в зони, наранени от бедствия или в горните елементи на небостъргачи. Дроновете работят в синхрон, ръководени от дигитален дизайн, като приспособяват придвижванията си, до момента в който се движат. Те са изцяло самостоятелни, до момента в който летят, само че се следят от човешки контролер. Разработката показва мащабируема рамка за триизмерно (3D) принтиране с голям брой роботи и обмисляне на пътеки. 

Дрон флотилията се състои от BuilDrones и ScanDrones.

BuilDrones придвижват материали по време на полет. А ScanDrones са контролиращите качеството дронове, които мерят тяхната продукция и оказват помощ за контрола им. По време на строителството дроновете правят оценка отпечатаната геометрия и приспособяват държанието си, с цел да дават отговор на спецификациите с акуратност до 5 милиметра.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР