Изследователи от САЩ установиха, че маските, покриващи устата и носа,

...
Изследователи от САЩ установиха, че маските, покриващи устата и носа,
Коментари Харесай

Ето колко ни пазят маските от коронавирус

Изследователи от Съединени американски щати откриха, че маските, покриващи устата и носа, понижават риска носещият ги да се болести с новия ковид с 65%, заяви в. " Дейли мейл ".

Преди експертите мислеха, че те са потребни единствено доколкото лимитират предаването на вируса на други.

Социалното разграничаване е още по-ефикасно. То понижава риска с до 90 %.

Коронавирусът се популяризира по два метода - посредством съдържащи го капчици, разпръснати от кашлящ или кихащ инфектиран човек, или посредством аерозоли, които са доста по-малки и остават във въздуха при диалект. Специалистите от университета на Калифорния в Дейвис откриха, че маските защищават ефикасно и в двата случая.

Макар и плексигласовите загради и шлемове да обезпечават някаква отбрана, в непроветрено помещение заразяването остава допустимо. Маските могат да спрат капчици с диаметър от 20 до 500 микрометра, каквито излизат от устата на говорещ човек.

Особено значимо е проветряването на пространствата.

" Изследвания в лабораторни условия демонстрират, че вирусът остава жив в аерозолите с полуживот от часове. Той се задържа във въздуха ", сподели доктор Уилям Ристенпарт от екипа. Той съпостави разнасянето на аерозолите с миризмата на парфюм. Ако човек зад плексигласова бариера е с парфюм, ще го помиришете, добави той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР