Изследователи от Рекордед Фючър, компания за проучване на заплахите, заявиха,

...
Изследователи от Рекордед Фючър, компания за проучване на заплахите, заявиха,
Коментари Харесай

Какво може да се купи за 200 долара в Тъмната мрежа?

Изследователи от " Рекордед Фючър ", компания за изследване на заканите, обявиха, че са разкрили американски военни документи за продажба в Тъмната мрежа, оповестява " Вашингтон поуст ".
Документите включват елементи за новите дронове на американските Военновъздушни сили " MQ-9 ", курсове за образование за каране на танкове, курсове за оцеляване, както и наръчници за спонтанни взривни устройства.
Хакер е откраднал тези документи посредством недостатъци в рутерите. Военновъздушни сили не са дали отговор на питане за коментар по случая, написа БГНЕС.
Киберпрестъпниците постоянно се насочват към рутерите, търсейки пропуск в защитните системи, тъй като тези устройства дават достъп до уеб интензивността, паролите и от време на време секретни документи на компютрите, които ги употребяват.
През юни ФБР прикани хората да рестартират рутерите си, откакто офанзива на съветски хакери засегна повече от 500 000 устройства в 54 страни. Хакер, употребяващ името " Сходан " употребява търсачка, с цел да откри рутери, които към момента са уязвими на нахлуване, споделят от " Рекордед Фючър ".
" Фактът, че един хакер с механически умения е кадърен да дефинира уязвимите военни рутери и да извлече от там секретна информация единствено за седмица, представете си какво може да направи една добре проведена огромна група, разполагаща с техническите и финансови запаси ", споделя Андрей Барисевич, управител в " Рекордед Фючър " в публикация в блога на компанията.
Хакерът постигнал извличането на военните документи е декларирал, че има достъп и до камерите за наблюдаване на границите, както и в самолетите. И даже е изпратил до екипа откриватели фотоси от аероплан, намиращ се над Мексиканския залив по същото време. В поста на хакера се вижда, че продава документите за сред 150 $ и 200 $, защото това е класифицирана информация.
Според аналитици по онлайн сигурността повече от 4 000 рутери по света са уязвими на офанзива сходна на тази през 2016 година, макар че тя се е случила преди 2 години и би трябвало устройствата да са ъпгрейднали отбраните си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР