Изследователи от Националния институт за наука и технологии в Улсан

...
Изследователи от Националния институт за наука и технологии в Улсан
Коментари Харесай

Учени разработиха неинвазивен метод за измерване на нивата на глюкоза в кръвта

Изследователи от Националния институт за просвета и технологии в Улсан (UNIST), Южна Корея, са създали неинвазивен способ за премерване на равнищата на глюкоза в кръвта, написа сп. " Сайънтифик рипортс ", предава Българска телеграфна агенция.

Иновативната технология включва потреблението на електромагнитен датчик, който може да се вгради подкожно. Устройството е в положение да следи минимални съмнения в диелектричната константа, дължащи се на промени в равнищата на кръвната захар. Сензорът с размери 15 на 4 мм може да мери концентрацията на глюкоза в течността, която запълва междуклетъчното пространство.

Разработката няма минусите на съществуващите системи за непрекъснато наблюдаване на глюкозата, като да вземем за пример късия им живот, и също така покачва точността на самия разбор.

Засега устройството е тествано единствено върху животни. В бъдеще учените възнамеряват да разработят биосъвместима обвивка, с цел да преодолеят реакцията на организма към непознатото тяло за дълготрайна приложимост. Това ще избави пациентите с диабет от нуждата неведнъж да убождат пръстите си при употребяваните сега глюкомери. 
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР