Изследователи от Манчестърския университет във Великобритания разработиха най-новия биоразградим гел.

...
Изследователи от Манчестърския университет във Великобритания разработиха най-новия биоразградим гел.
Коментари Харесай

Учени могат да възстановяват сърцето с помощта на биоразградим гел

Изследователи от Манчестърския университет във Англия създадоха най-новия биоразградим гел. С негова помощ лекарите ще могат да възстанояват сърдечната тъкан на пациенти, претърпели инфаркт, написа The Guardian.

Изданието оповестява, че този гел може да се инжектира непосредствено в работещото сърце. Средството оказва помощ на клетките да построяват нова тъкан.

В същото време си коства да се означи, че по-рано в такива случаи се е правило инжектиране на кафези, само че тогава е ставало въпрос единствено за 1% оцеляване на вградения материал.

Учените потвърдиха успеваемостта на своята разработка, демонстрирайки, че основаният от тях гел е в положение да поддържа растежа на естествената сърдечна мускулна тъкан. Нещо повече - ехокардиограмите и електрокардиограмите също удостоверяват сигурността на гела за сърцето на опитни мишки.

Близките ланове на специалистите включват тестване на нововъведението върху гризачи, наранени от сърдечен припадък. По този метод те учените имат намерение да потвърдят изгодата от новия способ за укрепване и регенерация на мускулната тъкан.
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР