Изследователи от Аризонския университет използвали суперкомпютъра Ocelote за създаване на

...
Изследователи от Аризонския университет използвали суперкомпютъра Ocelote за създаване на
Коментари Харесай

Суперкомпютър създаде 8 милиона виртуални вселени за 3 седмици

Изследователи от Аризонския университет употребявали суперкомпютъра Ocelote за основаване на виртуални вселени, които ще оказват помощ на учените по-добре да опознаят еволюцията на днешната галактика.

За да моделира 8 милиона вселени, на компютъра му потрябвали три седмици. Всяка от тях съдържа 12 милиона галактики и има свои правила, по които протичат процесите в нея. Това е значим аспект, защото учените имали опция да съпоставят и да преценят коя от симулациите наподобява най-близко до действителността. Изследователите употребявали за съпоставяне данни, събирани през последните 20 години от астрономически наблюдения.

Експериментът сложил под въпрос няколко до момента азбучни истини за произхода на Вселената. Симулациите демонстрират, че звезди в галактиките могат да се образуват по-бързо, в сравнение с се предполагаше до момента.
За по-нататъшни проучвания учените възнамеряват да разширят плана по основаването на виртуални вселени и да добяват детайлизиране на симулации за развиването на обособените галактики.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР