Изследователи идентифицираха нова глутница застрашени сиви вълци в Калифорния

...
НАЦИОНАЛЕН ПАРК SEQUOIA, Калифорния (AP) — Нова глутница сиви вълци
Коментари Харесай

НАЦИОНАЛЕН ПАРК SEQUOIA, Калифорния (AP) — Нова глутница сиви вълци се появи в калифорнийската Сиера Невада, на няколкостотин мили от всяка друга известна популация на застрашения вид, обявиха служители на дивата природа в петък.

Това е откритие, което кара изследователите да ревят от възторг, като се има предвид, че местният вид е бил преследван до изчезване в Калифорния през 20-те години на миналия век. Само през последното десетилетие няколко сиви вълка се скитаха обратно в щата от глутници извън щата.

Доклад за вълк, видян миналия месец в Националната гора Секвоя в окръг Туларе, накара изследователите да намерете следи и вземете ДНК проби от козина и изпражнения, според Калифорнийския отдел за риба и дива природа.

Изследователите стигнаха до заключението, че има нова глутница от най-малко пет вълка, за които досега не е било известно, че живеят в Калифорния: възрастна женска и нейните четири потомства.

Глутницата е на най-малко 200 мили (321,8 километра) от следващата най-близка глутница, която е в Ласен Парк в североизточна Калифорния, казаха служители на дивата природа. Трета глутница също е базирана в Северна Калифорния.

Сивите вълци са защитени както от щатския, така и от федералния закон съгласно Закона за застрашените видове. Незаконно е да ги наранявате или убивате.

ДНК тестването установи, че възрастната женска в новата глутница е пряк потомък на вълк, известен като OR7, който през 2011 г. е пресякъл щатската граница от Орегон - първият вълк след почти век, за да направи Калифорния част от своя ареал, каза Министерството на рибата и дивата природа.

Този вълк по-късно се върна в Орегон и се смята, че е умрял там, казаха служители.

Изследователите не са открили никаква следа от възрастен мъжки в новата глутница, но генетичните профили на потомството предполагат, че те произлизат от глутницата Ласен, казаха представители на дивата природа.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР