Изследовател на ООН по правата на човека призова Северна Корея

...
Изследовател на ООН по правата на човека призова Северна Корея
Коментари Харесай

ООН призовава Северна Корея да отвори границите си за помощ

Изследовател на Организация на обединените нации по правата на индивида прикани Северна Корея да отвори още веднъж границите си за подкрепяне на служащи и импорт на храни, заявявайки, че по-нататъшната ѝ самоизолация по време на пандемията COVID-19 може да е оставила мнозина да бъдат изправени пред апетит, съобщи Агенция " Ройтерс ".

Томас Охеа Кинтана, специфичен докладчик на Организация на обединените нации за човешките права в Северна Корея, обръщайки се към Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида, сподели, че хроничната продоволствена неустановеност към този момент е била необятно публикувана преди пандемията да стартира преди две години. Само 29% от децата на възраст 6-23 месеца получават минимално допустима диета, сподели той.

„ Сега, когато страната към момента е в хватката на строгите ограничения за COVID-19, има съществени опасения, че най-уязвимите пластове от популацията може да са изправени пред същински апетит “, сподели той.

Корейската народно-демократична република (КНДР) не е докладвала за случаи на COVID-19 и е наложила строги антивирусни ограничения от началото на пандемията, в това число затваряне на граници и ограничавания за пътешестване в страната.

Чуждестранните организации за помощ и посолства значително напуснаха страната, откакто рестриктивните мерки затрудниха поддържането на наличие там.

Охеа Кинтана прикани Северна Корея „ последователно да отвори границите си и незабавно да разреши връщането на организации на Организация на обединените нации, други интернационалните организации и дипломатическата общественост, както и за икономическа активност и придвижване на хора “.

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });

Северна Корея не признава мандата на Охеа Кинтана като специфичен докладчик на Организация на обединените нации за правата на индивида в КНДР и не му разрешава да я посети. Неговата делегация не взе думата по време на разискването.

Охеа Кинтана отбелязва, че Северна Корея е отделила 15,9% от националния си бюджет за защита. „ Правителството има обвързване да даде приоритет на правото на съответна храна, когато разпределя държавни запаси “., отбелязва той.

„ Принудителната система на ръководство на Северна Корея лишава хората в страната от съществени свободи, сподели Охеа Кинтана, базирайки се на репресии, в това число случайни арести и задържане, изтезания и практиката на насилствен труд. “

По време на пандемията „ драконовските ограничения в допълнение ускориха контрола на страната върху популацията, като политиката на разстрел на лица, които се пробват да влязат или изоставен страната “, сподели той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР