Изселничка от България създаде най-добрата новина в Турция, като заедно

...
Изселничка от България създаде най-добрата новина в Турция, като заедно
Коментари Харесай

Нашенка изпрати палто да помогне на бедстващите след труса в Турция, но забрави в джоба му...

Изселничка от България сътвори най-хубавата вест в Турция, като дружно с палтото си изпрати на бедстващи хора и пенсията си, написа 24rodopi.com, базирайки се на локални медии.

67-годишна жена на име Хатидже Юзгюр, изселничка от България, се присъединила в акцията за подкрепяне на бедстващите след земетресението в Елазъг, Турция, само че без да разбере е изпратила и цялата си пенсия.

Хатидже, която живее в село Ахметбей край Люлебургас, решила да направи доблестен жест и да помогне на потърпевшите. Тя изпратила облекла, в това число и якето си, в чийто джоб преди този момент е била прибрала цялата си пенсията. След като получават якето ѝ, бедстващите откриват, че жената-дарителка е не запомнила парите си в джоба му.

Въпреки комплицираната обстановка, в която се намират потърпевшите от земетресението хора, те вземат решение да върнат сумата. Те разбрали, че якето е на Хатидже от открита квитанция. Така посредством пощата те изпращат пенсията назад.

След като получава парите си, Хатидже благодари от сърце и споделя: „ Изселници сме от България. Ние също изживяхме компликации през 89-та година. Съчувствам им “.

„ Ден преди земетресението си взех пенсията и я сложих в джоба. После сложих одеялата в количката и ги занесох в общината. Дадох ги на общинския личен състав. Тогава смъкнах и палтото си и ми го подадох. Забравих, че пенсията ми е в джоба му. По-късно се сетих, само че си споделих, че е шанс “, споделя нашенката.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР