Изряден данъкоплатец, по неволя, се превърна в рекордьор по пътни

...
Изряден данъкоплатец, по неволя, се превърна в рекордьор по пътни
Коментари Харесай

Изряден данъкоплатец се превърна в рекордьор по пътни нарушения

 Изряден поданик, непредпазливо, се трансформира в рекордьор по пътни нарушавания. За малко време съумял да натрупа толкоз доста фишове, " че свят му се завил ". За да се избави от клопката, в който попаднал, жителят прибягнал до неуместно решение - плащал непринудено непознати санкции, с цел да не му спрат колата от придвижване.

Пламен Минев ненадейно почнал да притегля санкциите като магнит и небрежно станал рекордьор. " Нека да подчертая, че това не са мои санкции, а непознати. Цялата история стартира през 2017-та, когато в един миг започнаха да идват на домашния ми адрес писма от разнообразни Регионални дирекции на вътрешните работи с санкции по фиш ", сподели пострадалият пред камерата на " Здравей, България " на Нова тв.

Той изясни, че тези Регионални дирекции са в градове в страната, които не е посещавал.

Потърпевшият почнал лично изследване по случая с санкциите, които връхлитали като " гръм от ясно небе " когато и да е и от разнообразни региони на страната. " В качеството си на някогашен представляващ на една огромна лизингова компания в България, това са санкции на лизингови коли, употребени от техните ползватели. Явно те са създали тези нарушавания ", сподели още Минев.

При сформиране на санкции по Закона за придвижване по пътищата, когато причинителят отсъства от мястото на нарушаването, неговата идентичност се установява чрез информация в база от осведомителни данни, друга от Търговския указател. Явно в едната система Пламен Минев продължава да се води на предходната му месторабота и по този начин фишове, формирани на други водачи, идват на негово име.

Получателят на санкциите привлякъл вниманието и на Националната организация за доходи. Срещу него били формирани изпълнителни каузи за събиране на неплатени обществени вземания.

" За да избегна тази неприятна обстановка, бях заставен да платя две непознати санкции - една за 30 лева, една за 50 лева ", добави пострадалият. Така " рекордьорът по пътни нарушавания "  избегнал запор на банкови сметки, списък на имущество и обществената му обмен.

Глобите продължавали да се натрупат, а през 2017-та получателят им писал до омбудсмана и Министерството на вътрешните работи. Последвала инспекция по районите, където са основани санкциите по фиш. Той бил застрашен от още една неприятна догадка - открил е, че са му отнети 6 точки за санкции по фиш, което по думите му, по никакъв начин не е добре. " Това дава право на КАТ да лишават свидетелството за правоуправление, даже да спрат автомобила от придвижване ",  обясни още Пламен Минев.

При подаване на годишна данъчна декларация господин Минев изискал да му се възвърне част от платения налог - " общ налог ". Право на това му дава доброволната му застраховка живот.

Цялата история вижте във видеото.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР